Csak te, mindörökké

2019. február 23. 12:16 - Kővári György Márió

Dél-Koreai romantikus film. Na, hát ilyen is van, nem csak vonatos zombihentelés meg misztikus thriller, esetleg zsarus akciófilm.
És oké, hogy romantikus, de kiválóan működik, azzal együtt, hogy bizony szükség lesz néhány csomag zsepire, mire lefut a végefőcím, azonban ez mégsem az az amerikai túltolt nyál, hanem koreai nyál, még a giccshatár innenső oldalán maradó fajta, bár barátnőnk/élettársunk/feleségünk (jobb esetben velünk együtt) így is zokogva fog drukkolni azért, hogy a vak callcenteres lány és az árva mma-harcos fiú egymásra találjon.

A könnyáztatta felszín alatt egy ugyan nem eget rengető, de azért korrekt megváltástörténet is húzódik, hiszen kiderül - és végső soron ez nem spoiler -, hogy a fiú közvetve felelős a lány vakságáért, ezért elhatározza, hogy megszerzi a pénzt a létfontosságú szemműtétre. Ha úgy tetszik, a film az ő Canossa-járása, és itt most nem arról van szó, hogy ki kell érdemelnie a lány szerelmét (hiszen azt megkapja - és ez sem spoiler!), hanem önmagának kell megbocsátania, hogy méltó lehessen arra az ajándékra, amit kapott.

És ez az, amitől a film működik, hogy bár a drámát nyilvánvalóan eltúlozták a hatás kedvéért, de a végeredmény mégsem egy karfa-kaparós, rózsaszín nyáltenger lesz.
Szólj hozzá!
Címkék: Ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkockasag.blog.hu/api/trackback/id/tr4314818714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása