Közönséges bűnözők

2019. december 28. 11:48 - Kővári György Márió

Miután lába kél egy teherautónyi fegyvernek, a rendőrség begyűjt öt ismert bűnözőt, hogy rájuk verje a balhét, ám a blöff nem jön be, így mindenkit el kell engedniük. A férfiak neve egy kikötői drogügylet és mészárlás során is előkerül, ahol állítólag felbukkant a legendás és kegyetlen bűnözőfejedelem, Keyser Soze, akit viszont soha senki nem látott, és csak elmondások alapján lehet valahogy azonosítani.

Bryan Singer ezzel a filmmel tört be 1995-ben, és rögtön le is tette az újkori krimik egyik alapvetését az asztalra, ami nem mellesleg két Oscar-díjat nyert; egyet a forgatókönyv, egyet pedig Kevin Spacey a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában.

A csavaros történet ma már lehet, hogy kissé bonyolultnak tűnik, és a tempó sem tudja felvenni a versenyt egy mai produkcióval, de azért a film nem veszített sokat a fényéből az elmúlt 25 év során, főleg olyan kiváló színészek mellett, mint Gabriel Byrne, Kevin Spacey, Benicio Del Toro, Stephen Baldwin, Chazz Palminteri, Kevin Pollack vagy Pete Postlethwaite.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Közönséges bűnözők immár egy modern klasszikus.

Szólj hozzá!
Címkék: Ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkockasag.blog.hu/api/trackback/id/tr10015368922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása