Csiszolatlan gyémánt

2019. december 29. 11:46 - Kővári György Márió

Ez a film annyira friss, hogy még magyar címe sincsen, moziba is csak jövőre kerül, azt követően pedig a Netflixen fog debütálni, de ahogy az néha lenni szokott, egy megtekintő-példány kikerült a netre, így aki akarja, hamarabb megnézheti.

Howard Ratner nagydumás zsidó üzletember, aki mindennel ügyeskedik, ami a keze ügyébe kerül. Persze, egy rakás embernek tartozik kisebb-nagyobb összegekkel, adósságait azonban nem képes rendezni sportfogadási szenvedélye miatt, emiatt viszont egyre inkább szorongatják a hitelezői, akiket folyton csak hiteget. Legújabb szerzeménye egy különleges afrikai opál, ami megbabonázza az NBA egyik sztárját. Howard kockázatos játszmába kezd, hogy minél nagyobb pénzt szakíthasson, így letudhassa adósságát néhány sötét alak felé és jó áron elpasszolhassa a drágakövet a kosaras KG-nek is.


Alapvetően arról szól az Uncut Gems, hogy minél magasabbra tör valaki, annál nagyobbat tud zuhanni, ha nem vigyáz és ha nem tudja, hol a határ. Howard élete pedig pont ilyen: akármilyen nehéz helyzetbe hozza magát a magánéletében vagy az üzletben, megpróbálja kidumálni magát, aztán ez vagy sikerül, vagy nem. Többnyire nem. Folyamatosan a bukás szélén táncol, de közben vakon bízik a szerencséjében, mert azt hiszi, hogy az majd megmenti, de Howard akkor sem tud megváltozni, mert a biznisz és a játék az élete. Akkor is, ha emiatt mindene rámegy.


Nem szeretem Adam Sandlert, ebből a filmből viszont kiderül, hogy ha lehetőséget kap rá, akkor elképesztően jó színész tud lenni, amire senki nem gondolna pl. a Sátánka vagy A vizesnyolcas alapján. Akkora pálfordulás ez, mint Bill Murray, Robin Williams, Jim Carrey vagy akár Steve Carell esetében. Lehet, hogy idősebb korára Sandler is "megkomolyodik"? Az Uncut Gems alapján nem is lenne rossz.

Szólj hozzá!
Címkék: Ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkockasag.blog.hu/api/trackback/id/tr2815370030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása