Justice League vs. the Fatal Five

2019. május 22. 12:00 - Kővári György Márió

A legújabb DC-rajzfilm nem csak a története szerint időutazás, de hála Bruce Timm producernek, figuratervezőnek és (a nem mindig remekelő, de most azért egész jó) Sam Liu rendezőnek, megidézi a 2001 és 2004 között futó animációs sorozatot is.

A 30. században járunk. Miközben megpróbál feltartóztatni egy időutazásra készülő, szuperbűnözőkből álló csapatot, velük együtt Star Boy is a 21. századi Gothambe kerül, ahol a gyógyszerei hiányában amnéziás lesz, csak alap dolgokra emlékszik, de mivel senki sem hiszi el, hogy ő a jövőből érkezett szuperhős, az Arkham Elmegyógyintézetbe zárják.

Eközben a szuperbűnözők el akarják kapni a poszttraumás stresszben szenvedő Jessica Cruzt, azaz a legújabb Zöld Lámpást, a fiatal nőnek szánják ugyanis a kulcsszerepet egy nagyszabású tervben, amely a múlt megváltoztatását célozza, hogy így sose jöhessen létre a jövőbeli Szuperhősök Légiója.
A csak homályos emlékfoszlányokkal rendelkező Star Boy megszökik a zárt osztályról és az Igazság Ligája segítségével ismét felveszi a harcot a gonosztevőkkel.

A történet alapja talán még mindig egy átlagos DC csihi-puhi, de vannak emberi pillanatai, ráadásul az egésznek adnak egy kellemesen nosztalgikus bájt a régi jó Bruce Timmes figurák, melyek több mint 25 éve debütáltak a Batman TAS-ban. Én személy szerint ekkor szerettem meg a rajzolt DC-világot, ezért különösen jó látni, hogy ennyi év után is mennyire működnek ezek az elnagyolt, de egyszerűségükben is kiváló karakterdizájnok.


Az is örvendetes, hogy a szinkronszínészek között megtalálható a nagy öreg, Kevin Conroy, aki néhány kivételtől eltekintve már szintén '92 óta adja a hangját az animált Sötét lovagnak, továbba újra hallhatjuk George Newbernt mint Superman, és Susan Eisenberget mint Wonder Woman.


A konfliktusok, a dráma, valamint a szereplők motivációi épp annyira kidolgozottak, ami a cselekményt és a történetet előreviszi, az akciójelenetek sem túl tolakodóak, nem nyomják agyon a sztorit, így a végeredmény ugyan nem lesz kiemelkedően zseniális, de kellemes 80 percnyi kikapcsolódást biztosít a képregények és az azokból készült adaptációk kedvelőinek.

1 komment
Címkék: Ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkockasag.blog.hu/api/trackback/id/tr3714847234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.08.06. 20:44:00

Új Marsbéli Vadász, új Zöld Lampás, egy történet a jövőből érkező gonoszok és a régi új liga közötti harcról.
Persze a trió megmaradt. Supi, Bat, WW természetesen benne van, és megmentik a világot.
(volt már ennél combosabb dc animáció is.)
süti beállítások módosítása