Zöld könyv

2019. január 26. 11:35 - Kővári György Márió

Rohamosan közeledik az Oscar-szezon, amin a Peter Farelly (!!!) által rendezett Zöld könyv is komoly kategóriákban jelölt. A három Golden Globe után szerintem van is esélye legalább a legjobb eredeti forgatókönyvért és filmért elhozni az aranyszobrot, és bár a két főszereplő, Viggo Mortensen és Mahershala Ali, is megérdemelné az elismerést, sanszos, hogy Rami Malek mellett nem lesz esély a győzelemre.

Sebaj, a Zöld könyv enélkül is kiváló alkotás, bár számottevő újdonsággal nem szolgál, ugyanakkor ügyesen elkerüli a lerágottcsont közhelyeket, nem tolja túl a nyál-biciklit, a szereplők között működik a kémia, mindvégig hiteles és emberi tud maradni, pazar a személyiségfejlődés, és úgy készteti gondolkodásra a nézőket, hogy nem tömi az arcukba a mondanivalót vagy a tanulságot. Sok ilyen filmet kívánok mindenkinek! :)
Szólj hozzá!
Címkék: Ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkockasag.blog.hu/api/trackback/id/tr6414818612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása