Mission: Impossible - Fantom protokoll

2018. augusztus 22. 13:17 - Kővári György Márió

Ki gondolta volna, hogy Tom Cruise a negyedik M:I mozit olyan rendezőre bízza, aki addig nem forgatott élőszereplős, pláne akciófilmet? Jó, azért Brad Bird mégis csak elkészítette pl. a Szuper havert, A Hihetetlen családot vagy a L'ecsót, szóval ért a szakmához, de azért az animáció mégis kissé más terep, ám ahhoz képest igen tisztességesen helytállt a Fantom protokollal.

A történetre megint nem érdemes túl sok bitet pazarolni, legyen elég annyi, hogy már maximumon pörög a kaszkadőr Tom Cruise, és a cselekmény abszolút csak arra van, hogy összekösse az őrültebbnél őrültebb akciójeleneteket, melyek közül egyértelműen a Burj Khalifán való lengedezés viszi a prímet.

Az eddigiekhez képest megint sikerült új stílust vinni a sorozatba, ami ez esetben krimit jelent, amiben viszont felbukkan, ill. főszerepet is kap a feszültséget enyhítő humor, mégpedig az előző részben megismert Benji személyében. Szerencsére szó sincs Jar Jar-i vagy Dredd bíró-féle Fergie mélységű idegesítő és stílusidegen rajzfilmhumorról, Benji nem nyomja fullba a kretént, ennélfogva sem Ethan Huntot, sem a történet komolyságát nem borítja be; ugyanúgy kiveszi a részét az akciózásból, mint az új fiú, ill. lány.

A főgenyákat ezúttal Michael Nyqvist és Léa Seydoux alakítja, a Huntot üldöző orosz rendőrt viszont szerintem nyugodtan ki lehetett volna hagyni, mert nem sok vizet zavar és a történetet sem igen viszi előre.

Dinamikájában és stílusában még mindig a harmadik rész a legjobb, de ez az epizód közvetlenül ott liheg a nyomában.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkockasag.blog.hu/api/trackback/id/tr5714758197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása