Mission: Impossible

2018. augusztus 19. 13:11 - Kővári György Márió

Bevallom, eddig csak egy részt láttam, így hát újráztam az első Mission: Impossible-lel, ami 1996-ban csak egy újabb érdekes állomásnak tűnt Tom Cruise karrierjében, és a kutya se gondolta volna, hogy ezzel egy évtizedeket felölelő franchise-nak, önmaga részére pedig akció-szupersztár státusznak ágyaz meg. Hiszen Val Kilmer is megpróbálkozott hasonlóval Az Angyallal, de finoman szólva nem jött össze neki a dolog...

A történet egyáltalán nem olyan bonyolult, sőt, azt is mondhatnám, egyszerű, mint a faék, és aki látott már titkosügynökös filmet, pláne az eredeti vagy a reboot M:I sorozatokat, az látta ezt is. Félresikerült akció, árulónak kikiáltott ügynök, menekülés, a nevének tisztázása, a valódi rosszfiú üldözése, majd a nagy leszámolás. Számtalan filmben elsütötték már ezt az alapsztorit, ez előtt, és azóta is.
 
22 év távlatából már kissé elavultnak számít, de ne hasonlítsuk össze napjaink akcióőrületeivel, sokkal inkább thrillerként tekintsünk rá, ami Brian De Palma specialitása, így nem a zúzást állította középpontba, hanem a nyomozást és a feszültséget, és közben még a korszellemet is sikerült elkapnia azzal (Jon Voight ki is mondja), hogy a hidegháborúnak és az addigi világnak vége.
 
A kötélen való leereszkedés, no meg a száguldó vonatos/helikopteres jelenet viszont ma is parádés.
Szólj hozzá!
Címkék: Ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkockasag.blog.hu/api/trackback/id/tr1814758175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása