A csábítás

2018. március 30. 14:40 - Kővári György Márió

Lengyel (!) horror-musical (!!), ami egyfajta Kis hableány-parafrázis (!!!), bár erősen valószínű, hogy Hans Christian Andersen nem ilyesmire gondolt, amikor 1831-ben papírra vetette a csodálatos hangját a szerelemért feláldozó sellő történetét.
 
A 80-as évek Varsójában egy éjszakai klubban fellépő sellő-nővérek sztorija éppen annyira elborult, mint amilyennek hangzik, viszont abszolút újdonság, hogy e mitikus teremtményeket a rendező - noha szárazföldön gyönyörű lányok - vérszomjas lényekként ábrázolja, akik embereket zsákmányolnak.
 
Még gondolkodom azon, mit is akart Agnieszka Smoczynska mindezzel kifejezni, annyi viszont biztos, hogy ilyen filmet még garantáltan nem láttál, szóval ha másért nem, akkor legalább a kiadós WTF??? érzés miatt érdemes megnézni.
Szólj hozzá!
Címkék: Egynek jó

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkockasag.blog.hu/api/trackback/id/tr6414751209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása