Tremors 5: Vérvonalak

2017. augusztus 24. 12:11 - Kővári György Márió

Az ötödik résszel - egyelőre - véget ért az Ahová lépek...-sorozat, viszont készül már a folytatás, hiszen a graboidok valószínűleg nem nagy, de lelkes rajongótábora a biztosíték arra, hogy legalább egy tévécsatorna, vagy online szolgáltató berendeli az új epizódot.

A franchise ötödik része az egész széria eleddig leggyengébbje. A cselekményt áthelyezték Perfectionből Dél-Afrikába, ahol kiderül, hogy az amerikaiaknál nagyobb és fejlettebb lények garázdálkodnak, ezért felkérik Burt Gummert, a veterán szörnyvadászt, hogy segítsen elpusztítani őket.

Ezt a részt szerintem nem sokan élvezhették a stábból, pontosabban, nem egy jópofa bulinak foghatták föl, hanem komolyabban vették annál, mint amit képvisel, meg amire szánták. Beletettek ugyan néhány poénosnak gondolt szöveget meg némi bromance-os civakodást a két főszereplő között, ezek azonban nem igazán késztetik mosolygásra a nézőt.

Kezd egyértelműen kifáradni a sztori és Michael Gross is, aki már 25 éve formálja meg az eleinte csak mellékszereplőnek szánt fegyverbolond karaktert. Sanszos, hogy életkorára (70) való tekintettel a folytatásban már csak cameozni fog, de nem ő lesz a főszereplő, hanem Jamie Kennedy, aki viszont simán csak idegesítő, az ember legszívesebben odadobná a szörnyeknek, amik egyébként most kizárólag CGI-jal keltek életre, és a film kevéske pozitívumainak egyike, hogy baromi jól néznek ki ahhoz képest, hogy nem Wetás vagy ILM-es trükköket látunk.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkockasag.blog.hu/api/trackback/id/tr7914750805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása