Dead To Me (1. szezon)

2019. május 21. 09:30 - Kővári György Márió

Tulajdonképpen a Netflix ezen sorozata nem volna különösebben kiemelkedő, ha a témája nem lenne némileg eltérő a megszokottól, és ha a főszereplője nem nyújtana parádés alakítást.

Jen férje cserbenhagyásos gázolás áldozata lett, a rendőrség pedig tehetetlen, mert nincs se szemtanú, sem térfigyelő kamera felvétele.

A kétgyermekes nő egy csoportterápiás eseményen ismerkedik meg Judy-val, akiről azonban hamarosan különös dolgok derülnek ki: valójában nem is veszítette el a vőlegényét - ellenben több vetélese is volt, ezért szakított a férfival. Akivel viszont azóta is kapcsolatban van. Ráadásul ők ketten ültek abban az autóban, ami elütötte Jen férjét.
De mire ideáig eljut a történet, a két nő már összebarátkozott és egymás lelki támogatóivá válnak, sőt Judy oda is költözik Jenhez, aki viszont üzleti kapcsolatba kerül barátnője exével. És a dolgok itt kezdenek el igazán bonyolulttá válni.

Tramedy, azaz tragédia és komédia, ez a műfaja a Liz Feldman, Will Ferrell és Adam McKay produceri felügyelete mellett készült sorozatnak. Tragédia, hiszen az epizódok központi témája a veszteség és annak feldolgozása, és komédia, mert a széria szarkasztikus humorban sem szűkölködik. Furcsa, de működő elegy, emellett van egy folyamatos feszültsége is, ami abból táplálkozik, hogy Jen rájön-e (és ha igen, mikor), hogy Judy a felelős férje haláláért - ám eközben olyan részletek is napvilágot látnak, melyek új megvilágításba helyezik a két nő viszonyát és az alapkonfliktust (vagyis Ted halálát).


Ez a sorozat maximálisan Christina Applegate-é, aki toronymagasan kiemelkedik színészileg. Nem gondoltam volna, hogy az egykori Kelly Bundy ilyen játékra képes, és remélhetőleg a véleményemet az Emmy-díjat odaítélő zsűri is osztani fogja.

Linda Cardellini is jó, megvannak a maga kiváló pillanatai, de Applegate elhomályosítja, ami végül is nem baj, hiszen remekül tud együtt játszani a két színésznő. Érdemes megemlíteni még az egykori Küklopszot, azaz James Marsdent is.
Szólj hozzá!
Címkék: Ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkockasag.blog.hu/api/trackback/id/tr7114838548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása