Volt egyszer egy bolygó

2019. április 19. 14:06 - Kővári György Márió

Miközben mindenki szivárványt hány a gyönyörtől a BBC Planet Earth és a Netflix Our Planet című sorozataitól, a National Geographic sem ül a babérjain, hanem elkészített egy különleges, 10 epizódos szériát a Föld bolygóról.

A NatGeo sorozata nem a Föld természeti szépségeit helyezi középpontba (bár többször is megemlítik ezeket), hanem nyolc amerikai űrhajós - Chris Hadfield, Jerry Linenger, Mae Jemison, Nicole Stott, Leland Melvin, Michael Massimino, Jeff Hoffman és Peggy Whitson - interjújain, valamint Will Smith narrációján keresztül mutatja be bolygónk semmi máshoz nem fogható történetét, az élet keletkezését, egy lehetséges Mars-utazás nehézségeit, milyen hatással volt és van ránk a Nap, stb., vagyis összességében azt, miért a Föld a mi otthonunk és hogyan kapcsolódik lényegében egymáshoz minden ezen a furcsa kődarabon.

Nem doktori disszertáció a cél, hanem a tudományra fogékony laikusok szórakoztatása, aminek a széria maradéktalanul eleget is tesz, a látványtól garantáltan mindenki eldobja az agyát (ó, azok a drónos felvételek...!), a megszólaló asztronauták pedig egészen új perspektívába helyezik mindazt, amit eddig a Földről tudtunk és gondoltunk.
Ha nagyon fel kell hozni negatívumot, akkor a szokásos NatGeós szépelgős stílust lehetne megemlíteni, és hogy minden nagyon amerikai; a konklúzió is az, hogy óvjuk meg ezt a csodálatos helyet, mert az egész univerzumban ez az egyetlen, amit valóban otthonunknak nevezhetünk, ezért vigyáznunk kell rá.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkockasag.blog.hu/api/trackback/id/tr6914818986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása