Rövidfilmek: Wolverine - This is normal

2015. április 15. 08:00 - Kővári György Márió

Két újabb rövidfilmet ajánlok a blog olvasóinak figyelmébe. Természetesen mindkettő megtekinthető magyar felirattal.

Wolverine


Ennek a filmnek érdekes előtörténete van: a Rozsomákot alakító Jamie kedvence jelmezében Halloweenezett, amikor a produkció két alkotója ennek hatására elhatározta, hogy őt kéri fel főszereplőnek, Jamie pedig ezután két hónapon át gyúrt, hogy a Loganéhoz hasonló fizikumra tegyen szert.

A végső film egész kellemes lett, megfigyelhető rajta az a fajta szabadság, ami a Sam Wickerthez és Eric Leigh-hez hasonló fiatal amatőrökre jellemző, akiket nem kötnek a nézettséget és profitot hajhászó stúdiók korlátai a korhatár-besorolásokkal.

Jó, azért annak is megvannak a hátrányai, ha az ember nem dollármilliókkal dobálódzik, kevesebb jut például a speciális effektusokra; itt is elég szembetűnő (de azért ahhoz képest nagyon korrekt) a 3D-s fatörzs, amivel Rozsomák elintéz pár rosszfiút, ám ezzel együtt a végeredmény némely tekintetben jobb, mint a "hivatalos" filmek. Az ok roppant egyszerű: Logan ilyen. Vicsorog, ordít, kaszabol. Nem mosdókat, hanem embereket.

Ez a mintegy hét perc hűségesebb az eredeti figurához, mint a Hugh Jackman nevével fémjelzett első és második mozi együtt.

(A filmhez van magyar felirat.)

(Így készült)

This is normal


Ha valaki valamilyen fogyatékossággal él, sokszor találkozhat furcsa hozzáállással mások részéről. Az "egészségesek" szemében ha valaki pl. nem hall vagy nem lát, annyira elképzelhetetlen és felfoghatatlan, hogy nem ritkán - persze tévesen - gyengeelméjűnek gondolják az illetőt.

A Justin Giddings és Ryan Welsh által írt és rendezett rövidfilm egy Gwen nevű siket lányról szól, akinek lehetősége nyílik egy helyreállító műtétre, ám a döntés egyáltalán nem olyan egyszerű és nyilvánvaló, mint sokan gondolnánk.

A film profi munka, ám azon belül is különleges, hiszen rendkívüli hangsúlyt helyez a hangzásra, megpróbálva bemutatni azt a közönségnek, milyen lehet egy hallássérült "fülén át hallani" a világot.

(A filmhez van magyar felirat.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkockasag.blog.hu/api/trackback/id/tr107369010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása