Batman: Hush

2019. július 27. 21:42 - Kővári György Márió

Korrekt, de több szempontból kifogásolható adaptációja a "modern" Batman-éra egyik legismertebb képregényének, melyben egy álarcos bűnöző ered a Denevérember nyomába, hogy mindent és mindenkit elpusztítson, aki kedves a számára, ráadásul úgy tűnik, a titokzatos Hush még azzal is tisztában van, hogy Gotham védelmezője és Bruce Wayne ugyanaz a személy.

Több szempontból kifogásolható produkció, például azért, mert a Bruce Wayne és Thomas Elliot közös gyermekkorát taglaló részt egy az egyben kihagyták, továbbá a cselekményben is sok változtatás van a képregényhez képest, több szereplőt (pl. Gyilkos Krokot és a Vadásznőt) teljesen mellőztek, stb.

Ezzel együtt a filmfeldolgozás nem lett rossz, csak más. Nyilván a különböző médiumok miatt is kellett az egyszerűsítés, hiszen ami működik képregényben, és persze sokkal több idő is van rá (pl. a már említett gyerekkori rész), az mozgóképen már egészen másmilyen lenne, így aztán bőszen csattogott a vágóolló - és hát nem is teljesen indokolatlanul, de mégis csak van az embernek némi hiányérzete, hogy nem egészen azt kapja, amire számított.

Batman és Macskanő szerelmi évődése a mélyebb emberi pillanatokat bővíti (már egy amerikai produkcióhoz képest), az akciójelenetek is ott vannak a helyükön, szóval aki szereti az animált Denevérembert, az most is megtalálhatja a számítását - viszont a képregény ütősségét ezúttal sem sikerült átemelni.

Szólj hozzá!
Címkék: Egynek jó

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkockasag.blog.hu/api/trackback/id/tr1114983008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása