Istenek között: A két világ

2018. június 17. 12:27 - Kővári György Márió

Többek között azért kedvelem a dél-koreai filmeket, mert látványban és stílusban simán hozzák a hollywoodi szintet, de a történetek igen gyakran meg is haladják azt (általában nem nehéz, különösen az elmúlt években...).
 
Kim Yong-hwa két filmet is rendezett az elhunyt embereket a túlvilágra kalauzoló és ott különféle próbákra elkísérő őrzőkről, akik maguk is ugyanarra várnak, mint védenceik: reinkarnációra, amihez összesen 49 alkalommal kell eljátszaniuk a védelmező szerepét.
Legújabb, 48-ik "ügyfelük" egy tűzoltó, aki mentés közben veszítette életét. A túlvilágon az istenek ítélkeznek a férfiről, de ebben nem kis szerep jut fivérének és anyjának is.
 
MátrixBerlin fölött az égGettómilliomos, és persze sok-sok manga-stílus, ami nem is csoda, hiszen egy képregény képzi a film alapját. Némiképp hosszú, nyugodtan lemehetett volna 2 óra alá a játékidő, azonban komoly megakadások így sincsenek, a történet folyamatos. Figyelem! Zsebkendőből érdemes bekészíteni néhány csomaggal, mert szükség lesz rá!
 
A CGI az elmúlt 20 év hollywoodi kínálatát vonultatja fel (digitális tornádó, motion capture figurák, stb.) kiemelkedő minőségben. A színészek is jók, szóval kellemes, elgondolkodtató kikapcsolódás a film, különösen annak fényében, hogy tulajdonképpen egy buddhista tanmesét látunk.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://filmkockasag.blog.hu/api/trackback/id/tr7714758067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása